Appen Club Penguin

Club Penguin har gått i graven och finns inte mer. Det var ett webbaserat spel för barn som nu ersätts av Disney Club Penguin Island, som är avsett att spelas på mobila enheter. Därför finns nu en app att ladda ner från iTunes och Google Play. Appen är gratis och du får provspela i sju dagar innan du behöver betala.Naturligtvis vill Disney att alla fans av det gamla spelet ska gå över till Disney Club Penguin Island. För att locka spelare att byta spel erbjuder de därför ett lägre pris för en månads prenumeration, 4,99 dollar mot kostnaden för den tidigare versionen som var 7,95 dollar. Tanken med att skapa ett nytt spel är att fånga upp unga spelare.

Spel på mobilen – en generationsfråga

Då den generation som Disney nu vänder sig till har vuxit upp med mobiler och väldigt många har egna mobiltelefoner och surfplattor, började företaget bli tvungna att utveckla sitt spel Penguin Club till en version som fungerar på mobila enheter. Nu behöver barn inte längre ockupera föräldrarnas datorer utan är fria att spela var som helst och när som helst.

Stående bild i appen

Club Penguin Island medgav även möjligheten att optimera spelets multiplayerfunktion. Det gjordes möjligt genom att ändra från en horisontell bild till en vertikal bild. Det fungerar helt enkelt inte för ett barn att hålla sin surfplatta horisontellt. Med den här nya appen behöver inte barnen nå med sina fingrar över hela skärmen då alla kommandon och knappar sitter nedtill.

Låt barnen spela tryggt

Från Disneys håll trycker man på de olika komponenterna för säkerhet som är inkluderade i Club Penguin Island vilket bland annat innebär ett nytt system för att kunna moderera den chatt som finns tillgänglig, men det pekar även på det språkfilter som byggts in i appen. Barnen har bland annat tillgång till verktyg för att rapportera dåligt uppförande och dåligt språkbruk i spelet.

Post Navigation